Stadsgidsen Monnickendam

Actueel

Waterlands Museum "De Speeltoren"

2 juni 2024: Opening tentoonstelling Winkels van toen in Monnickendam

Monnickendam is een kleine stad (stadsrechten sinds 1356), met een mooie historische binnenstad die door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven. Wanneer u Monnnickendam binnenkomt torent de Grote of St Nicolaaskerk uit de 15e eeuw boven het stadspanorama uit. Deze imposante kerk is dominant in het stadsbeeld aanwezig. Monnickendam heeft een beschermd stadsgezicht met veel historische gebouwen en huizen uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw, vaak met mooi gerestaureerde gevelstenen.

In het midden van de stad vindt u de Speeltoren met het oudste bespeelbare carillon ter wereld.

Onder leiding van ervaren stadsgidsen kunt u een boeiende wandeling maken door de straten en steegjes van de stad waarbij u kunt genieten van al het moois dat Monnickendam te bieden heeft.

De rondleidingen vinden plaats op afspraak en voor de route en de duur proberen we met uw wensen rekening te houden. Naast de wandeling bestaat de mogelijkheid om de Grote Kerk te bezichtigen en/of de toren te beklimmen. Een route kan voeren langs de vele gevelstenen van Monnickendam of kan een ander specifiek thema hebben. Ook is er een leuke kinderrondleiding (speurtocht) voorhanden.

Op aanvraag kan een rondleiding in een andere taal worden verzorgd.

Een rondleiding kost 5,00 per persoon met een minimum bedrag van 20. Kinderen t/m 11 jaar 2,50

Daarnaast is er de mogelijkheid voor een gratis stadswandeling onder leiding van een stadsgids, elke vrijdagavond van mei tot en met augustus.
Vertrek om 19.30 uur vanaf de Speeltoren.

Contact

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Bekijk onze folder

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Oud Monnickendam.

Foto: Arnold van der Zee

Bij de door de stadsgidsen
gesponsorde Noordeinder Poort

Web Analytics Made Easy -
StatCounter