Stadsgidsen Monnickendam

Actueel

Waterlands Museum "De Speeltoren"

Vanaf 25 augustus 2021 is de solo-expositie “MILK” te zien van schilder Philine van der Vegte.

Klik hier voor meer informatie.


Monnickendam is een kleine stad (stadsrechten sinds 1356), met een mooie historische binnenstad die door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven. Wanneer u Monnnickendam binnenkomt torent de Grote of St Nicolaaskerk uit de 15e eeuw boven het stadspanorama uit. Deze imposante kerk is dominant in het stadsbeeld aanwezig. Monnickendam heeft een beschermd stadsgezicht met veel historische gebouwen en huizen uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw, vaak met mooi gerestaureerde gevelstenen.

In het midden van de stad vindt u de Speeltoren met het oudste bespeelbare carillon ter wereld.

Onder leiding van ervaren stadsgidsen kunt u een boeiende wandeling maken door de straten en steegjes van de stad waarbij u kunt genieten van al het moois dat Monnickendam te bieden heeft.

De rondleidingen vinden plaats op afspraak en voor de route en de duur proberen we met uw wensen rekening te houden. Naast de wandeling bestaat de mogelijkheid om de Grote Kerk te bezichtigen en/of de toren te beklimmen. Een route kan voeren langs de vele gevelstenen van Monnickendam of kan een ander specifiek thema hebben. Ook is er een leuke kinderrondleiding (speurtocht) voorhanden.

Er is ook een arrangement met Waterlandsmuseum de Speeltoren mogelijk.
Op aanvraag kan een rondleiding in een andere taal worden verzorgd.

Een rondleiding kost € 3,00 per persoon met een minimum bedrag van €18.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor een gratis stadswandeling onder leiding van een stadsgids, elke vrijdagavond, van mei tot en met augustus. Verzamelen om 19.30 uur bij de Speeltoren. Deze gratis rondleidingen zijn niet bedoeld voor groepen.
Ook hier geldt een maximum van 4 deelnemers per gids en moet men reserveren via 06-12550603 of 06-10175801.

Contact

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met

Klik hier voor onze folder.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Oud Monnickendam.