Stadsgidsen Monnickendam

Actueel

Tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Oud Monnickendam op 9 september 2020 is de prijs "De Monnick" uitgereikt aan onze stadsgids Paul van 't Hof.
Zie de reportage van Omroep Pim.

Sinds 1 juli zijn stadswandelingen weer toegestaan. Wel geldt een maximum van 4 personen per gids.
Wij houden ons aan het volgende protocol.


Monnickendam is een kleine stad (stadsrechten sinds 1356), met een mooie historische binnenstad die door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven. Wanneer u Monnnickendam binnenkomt torent de Grote of St Nicolaaskerk uit de 15e eeuw boven het stadspanorama uit. Deze imposante kerk is dominant in het stadsbeeld aanwezig. Monnickendam heeft een beschermd stadsgezicht met veel historische gebouwen en huizen uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw, vaak met mooi gerestaureerde gevelstenen.

In het midden van de stad vindt u de Speeltoren met het oudste bespeelbare carillon ter wereld.

Onder leiding van ervaren stadsgidsen kunt u een boeiende wandeling maken door de straten en steegjes van de stad waarbij u kunt genieten van al het moois dat Monnickendam te bieden heeft.

De rondleidingen vinden plaats op afspraak en voor de route en de duur proberen we met uw wensen rekening te houden. Naast de wandeling bestaat de mogelijkheid om de Grote Kerk te bezichtigen en/of de toren te beklimmen. Een route kan voeren langs de vele gevelstenen van Monnickendam of kan een ander specifiek thema hebben. Ook is er een leuke kinderrondleiding (speurtocht) voorhanden.

Er is ook een arrangement methttps://www.groot-waterland.nl/2020/05/05/pim-loopt-themarondleiding-met-stadsgidsen-verhalen-die-bijdragen-aan-de-vrijheid-video/ Waterlandsmuseum de Speeltoren mogelijk. Op aanvraag kan een rondleiding in een andere taal worden verzorgd.

Een rondleiding kost 3,00 per persoon met een minimum bedrag van 18.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor een gratis stadswandeling onder leiding van een stadsgids, elke vrijdagavond, van mei tot en met augustus. Verzamelen om 19.30 uur bij de Speeltoren. Deze gratis rondleidingen zijn niet bedoeld voor groepen.
Ook hier geldt een maximum van 4 deelnemers per gids en moet men reserveren via 0299-653904 of 0299-652425.

Contact

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met

Klik hier voor onze folder.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Oud Monnickendam.